SUOMEKSI
IN ENGLISH

Suomen Kääpiösnautserikerho ry - Finska Dvärgschnauzerklubben

VÄRIRISTEYTYSKYSELY 2017

SKSK ry VÄRIRISTEYTYSPROJEKTI
KYSELY


Kääpiösnautsereilla on 2014-2018 voimassa pysyvä poikkeuslupa jonka mukaan yksittäistä poikkeuslupaa ei tarvita jos yhdistelmän toinen osapuoli on valkoinen ja toinen musta, musta-hopea tai pippuri&suola.

Projekti aloitettiin, jotta valkoisten kääpiösnautsereiden kantaan saataisiin lisää monimuotoisuutta. Tarkoitus oli, että kuten roturisteytyksissäkin, luovuttajaväriin risteytetään kerran, minkä jälkeen jälkeläisiä eli F1-sukupolvea ruvettaisiin risteyttämään takaisin saajaväriin.

Projektin tuloksista tarvitaan tietoa, jotta voidaan päättää millä tavalla jatketaan. Päätös tehdään SKSK ry:n yleiskokouksessa keväällä 2018.

Tämän kyselyn on tarkoitus toimia paitsi tiedonkeruuvälineenä, myös antaa kasvattajille ajatuksia siitä mihin väriristeytyksiä ja yhdistelmiä yleensäkin tehtäessä on hyvä kiinnittää huomiota. Säästämällä vastaukset myös itse pystyt ehkä myöhemmin tarkistamaan omia tavoitteitasi.

Kysely on suunnattu ensi sijassa niille kasvattajille, jotka ovat tehneet väriristeytyksiä nykyisen pysyvän poikkeuslupakäytännön aikana 2014 alkaen, mutta mielipiteensä saavat toki ilmaista kaikki muutkin halukkaat. Kysely on avoinna toistaiseksi ja se julkaistaan Kääpiösnautseri-lehdessä ja Kääpiösnautserikerhon kotisivuilla. Linkki sähköiseen kyselyyn lähetetään lisäksi sähköpostitse niille väriristeytyksiä tehneille kasvattajille, joiden yhteystiedot jalostustoimikunnalla on. Vastaukset pyydetään 15.10.2017 mennessä tulosten kokoamista varten. Yhteenveto toteutetaan niin, että vastaaja ei ole tunnistettavissa. Yhteenveto julkaistaan Kääpiösnautseri-lehdessä 4/2017, samoin rotujärjestön ehdotus väriristeytysprojektin jatkosta (yleiskokouksen esityslistassa). Kysely on tallennettavissa SKSK ry:n kotisivuilta myös tekstimuotoisena. Nämä vastaukset toivotaan palautettavan sähköpostilla osoitteeseen jalostustoimikunta@sksk.fi


VÄRIRISTEYTYSPROJEKTI, KYSELY OSA 1

Yleiset kysymykset, joihin kasvattaja vastaa vain kerran. Perustelethan vastauksesi.


VÄRIRISTEYTYSPROJEKTI KYSELY OSA 2
Koska sähköisen lomakkeen kanssa oli niin paljon ongelmia, kyselyyn vastataan vain word-muodossa:
KYSELY WORD/RTF-MUODOSSA
Tallenna vastauksesi jokaisen väriristeytyspentueen osalta erikseen ja lähetä ne sähköpostin liitteenä osoitteeseen jalostustoimikunta@sksk.fi

Kysymykset, joihin kasvattaja vastaa jokaisen tekemänsä väriristeytysyhdistelmän osalta erikseen. Perustelut ja pohdinta ovat tervetulleita.

Kuvat ja videot (seisten ja liikkeessä edestä, takaa ja sivulta) sekä terveystiedot väriristeytysjälkeläisistä ovat tervetulleita koska vain, mielellään kasvattajan analyysin kanssa tai esim. jalostustarkastuslomakkeen liitteenä.


« palaa