Slide
Kuva: Josefiina Niska
Slide
Kuva: Josefiina Niska
Slide
Kuva: Josefiina Niska

Kääpiösnautsereiden maksashunttitutkimus on päättynyt

Hei kasvattajat!

Helsingin yliopistollisen eläinsairaalan (YES) kääpiösnautsereiden maksashunttitutkimus on päättynyt 18.2.2022. Olemme erittäin iloisia voidessamme ilmoittaa, että tutkimustavoitteena ollut 100 pentueen tutkiminen sappihappoarvojen osalta on täyttynyt. Tutkimus alkoi vuonna 2020 pilottitutkimuksella, varsinainen tutkimus käynnistyi 18.2.2021 ja kesti vuoden.

Alla ELL Jenni Sukuran terveiset kääpiösnautserikasvattajille:
”Upeaa, pääsimme pentuemäärän osalta tavoitteeseemme! Kiitos siitä kuuluu teille, pentueiden kasvattajille, jotka sitouduitte hienosti projektiin. Pentueiden tarkka määrä ei vielä tämän sähköpostin kirjoitushetkellä ole tiedossa; odotamme vielä tuleeko postitse näytteitä (joskus lähetys on hieman kestänyt).
Valitettavasti lopullisia tuloksia joudutaan vielä odottamaan. Jatkotutkimuksia tarvitaan ja mikäli esimerkiksi diagnostinen kuvantaminen on tarpeen, voidaan joissain tapauksissa odottaa melko pitkäänkin pennun kasvua ennen mahdollista nukutuksessa tehtävää toimenpidettä. Tuloksia lähdetään analysoimaan laajemmin vasta, kun kaikkien diagnoosi on selvillä. Löydösten pohjalta kirjoitetaan tieteellinen artikkeli, jonka julkaisusta pidämme teidät luonnollisesti ajan tasalla.
Lämpimät kiitokset koko tutkimusryhmän puolesta!
Yst.terv. Jenni Sukura”

Myös Kääpiösnautserikerho haluaa osoittaa lämpimät kiitoksensa juuri sinulle, joka olet käynyt pentujesi kanssa sappihappotestissä. Olet tehnyt arvokasta työtä rotumme terveyden edistämiseksi! Jäämme mielenkiinnolla odottamaan tutkimuksen tuloksia.

Olisi hienoa, jos voisit lähettää tutkimustulokset myös kerhon käyttöön jalostustoimikunnalle (jalostustoimikuntasksk@gmail.com). Yliopistollisen eläinsairaalan tutkimusryhmä ei voi näitä tietoja luovuttaa rotujärjestölle.

Terveisin,
Suomen Kääpiösnautserikerho ry

24 helmikuun, 2022