Slide
Kuva: Josefiina Niska
Slide
Kuva: Josefiina Niska
Slide
Kuva: Josefiina Niska

Kennelliitto tiedottaa: COVID-19 ja PEVISA-poikkeusmenettely

Suomen Kennelliitto tiedotuksista poimittua:
COVID-19-koronavirustilanteen aikana perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelman eli PEVISAn vaatimusten soveltamisessa jalostukseen käytettäville koirille on käytössä poikkeusmenettely. Jos tilanne muuttuu, antaa Kennelliitto uudet ohjeet.

Tämän tiedotteen mukaisia poikkeusmenettelyitä voidaan tarvittaessa soveltaa rodun PEVISA- ehtona oleviin terveystutkimuksiin, jos niiden saatavuuteen tulee katkos. Jälkikäteen saadun tutkimustuloksen tulee täyttää rodun PEVISA-ohjelman sekä Kennelliiton koirarekisteriohjeen ehdot. Jos tulos ei täytä ehtoja tai tulosta ei saada ollenkaan, rekisteröidään pentue koirarekisteriohjeen mukaisesti EJ-rekisteriin. Puuttuneen tuloksen vuoksi EJ-rekisteriin merkitty pentue voidaan kuitenkin kuuden kuukauden kuluessa rekisteröinnistä siirtää kasvattajan anomuksesta FI- tai ER-rekisteriin, jos vaatimukset täyttävä lausunto tai tulos
toimitetaan Kennelliittoon. Siirto on maksuton.
Jalostustieteellinen toimikunta suosittelee, että jos PEVISA-ehtona olevaa tutkimusta tai tulosta ei saada ennen astutusta, siirretään aiottua astutusta. Jos astutus kuitenkin tehdään, kasvattajan tulee huomioida se mahdollisuus, ettei koiran myöhemmin saama tulos täytä PEVISA-ohjelman vaatimuksia, jolloin sen jälkeläisiä ei voida rekisteröidä FI- tai ER-rekisteriin.

Kennelliiton tiedote

21 maaliskuun, 2020