Slide
Kuva: Josefiina Niska
Slide
Kuva: Josefiina Niska
Slide
Kuva: Josefiina Niska

Kääpiösnautsereiden uusi jalostuksen tavoiteohjelma

Kääpiösnautsereiden uusi jalostuksen tavoiteohjelma vuosille 2024-2028 saatiin Kennelliiton ennakkotarkastuksesta ja palaute oli hyvin positiivista. Dokumentti tullaan julkaisemaan SKSK:n kotisivuilla marras-joulukuussa 2022. Yhdistys järjestää jäsenistölle JTO-keskustelutilaisuuden kevään aikana ennen vuosikokousta. Jalostuksen tavoiteohjelma käsitellään vuosikokouksessa 18.3.2023.

Taustaa
Jalostuksen tavoiteohjelma eli JTO on rotujärjestön laatima ja Kennelliiton hyväksymä tietopaketti koirarodun tämänhetkisestä tilanteesta. Tavoiteohjelmasta löytyy tietoa kyseistä rotua edustavien koirien luonne- ja käyttöominaisuuksista, terveystilanteesta ja ulkonäöstä. Siihen on myös kirjattu, mihin asioihin tulee kiinnittää erityishuomiota kyseisessä rodussa.

Kasvattajan lisäksi koiran hankintaa suunnitteleva saa ohjelmasta paljon hyödyllistä tietoa. Rodun JTO:n tulee olla sopusoinnussa eläinsuojelulain ja –asetuksen sekä muiden eläinjalostukseen liittyvien viranomaismääräysten kanssa. JTO:n tulee aktiivisesti ohjata jalostusta näiden määräysten mukaiseen suuntaan. Rotujärjestöjen jalostustoiminnan tulee perustua rodun JTO:ssa esitettyihin tavoitteisiin ja keinoihin.

Lähde: Kennelliitto

 

30 lokakuun, 2022