Slide
Kuva: Josefiina Niska
Slide
Kuva: Josefiina Niska
Slide
Kuva: Josefiina Niska

Helsingin yliopistollisen eläinsairaalan (YES) kääpiösnautsereiden maksashunttitutkimuksen neuvonta ja yhteydenpito siirtyy jalostustoimikunnalle

Suomen Kääpiösnautserikerho ry:n hallitus on kokouksessaan 15.9.2021 päättänyt siirtää maksashunttitutkimukseen liittyvän neuvonnan ja yhteydenpidon jalostustoimikunnalle. Jalostustoimikunta vastaa yhteydenpidosta kasvattajien ja Helsingin yliopistollisen eläinsairaalan (YES) shunttitutkimusryhmän kanssa.

Yliopistollisen eläinsairaalan kääpiösnautsereiden maksashunttitutkimus on puolessa välissä. Tutkimus alkoi vuonna 2020 pilottitutkimuksella, jonka kustannukset maksoi Suomen Kääpiösnautserikerho ry.

Kannustamme kaikkia loppuvuonna syntyvien pentueiden kasvattajia viemään pentunsa sappihappotesteihin, jotta tutkimustavoite täyttyisi. Tavoitteena on testata vähintään 100 pentuetta. Tällä hetkellä testattuja pentueita on noin 70, joten nyt on loppukirin aika. Mikäli tutkimuksen pentuemäärä täyttyy, tutkimuksella on tieteellistä merkitystä ja tutkimusta voidaan mahdollisesti myöhemmin jatkaa. Jatkotutkimus saattaa mahdollistaa myöhemmässä vaiheessa jopa geenitestin.
Pyydämme kaikkia pentunsa testauttaneita myös ilmoittamaan tutkimustiedot kerhon jalostustoimikunnalle, jotta saisimme tiedot myös kerhon ja kasvattajiemme käyttöön.

Kääpiösnautserikerho kiittää lämpimästi kaikkia jo tutkimukseen osallistuneita kasvattajia, olette tehneet arvokasta työtä rotumme terveyden edistämiseksi!
Tarkemmat ohjeet ja lisätietoja tutkimukseen osallistumisesta löydät kääpiösnautserikerhon kotisivuilta.

Kerhon jalostustoimikunta auttaa mielellään, mikäli tarvitset apua tutkimukseen osallistumisessa. Ota yhteyttä sähköpostitse jalostustoimikuntasksk@gmail.com.

20 syyskuun, 2021