Slide
Kuva: Josefiina Niska
Slide
Kuva: Josefiina Niska
Slide
Kuva: Josefiina Niska

Vuoden Agility-kääpiösnautseri säännöt

Vuoden Agility-kääpiösnautseri -kilpailuun voi osallistua Suomessa virallisissa kilpailuissa kilpailleet koirakot. Omistajan tulee olla Suomessa vakinaisesti asuva ja Suomen Kääpiösnautserikerhon jäsen. Mikäli koiralla on useampi omistaja ja/tai ohjaaja, on kaikkien oltava SKSK ry:n jäseniä. Jäsenyyden tulee olla voimassa kilpailuvuonna. Koiran on oltava rekisteröity Suomen Kennelliiton FI-, FIN-, ER- tai EJ-rekisteriin. Vuoden Agility-kääpiösnautseri -kilpailussa kaikki värit ja sukupuolet sekä kaikki säkä- ja tasoluokat kisaavat keskenään. Kilpailuaika on kalenterivuosi. Kilpailuun osallistutaan täyttämällä kilpailulomake määräaikaan mennessä.

Vuoden Agility-kääpiösnautseri on koira, jonka enintään kymmenen (10) kilpailutuloksen perusteella laskettu pistemäärä on suurin. Mikäli pisteet ovat tasan, ratkaistaan paremmuus ylimmän luokan sijoitusten perusteella. Mikäli pisteet ovat tämänkin jälkeen tasan, voittaja valitaan arvalla.

Lisäpisteitä saa yksilötasolla arvokisoissa sijoittumisesta sekä joukkuetasolla edustuspaikasta oheisen taulukon mukaan.

Mikäli koirakko sijoittuu Suomenmestaruus- (ei JSP, GAMES), Maailmanmestaruus-, Euroopan mestaruus tai Pohjoismaiden mestaruus- kilpailussa kolmen parhaan joukkoon, on kyseinen koirakko automaattisesti Vuoden Agility-kääpiösnautseri.

Pisteytys erillisessä dokumentissa: Vuoden Agility-kääpiösnautseri pistetaulukko

Säännöt päivitetty 24.11.2022/Suomen Kääpiösnautserikerho ry:n hallitus
Säännöt astuvat voimaan 1.1.2023 ja koskevat vuoden 2023 koetuloksia