Slide
Kuva: Josefiina Niska
Slide
Kuva: Josefiina Niska
Slide
Kuva: Josefiina Niska

Vuoden Nose Work-kääpiösnautseri säännöt

Vuoden Nosework-kääpiösnautseri -kilpailuun voi osallistua Suomessa virallisissa kokeissa kilpailleet koirakot. Omistajan tulee olla Suomessa vakinaisesti asuva ja Suomen Kääpiösnautserikerhon jäsen. Mikäli koiralla on useampi omistaja ja/tai ohjaaja, on kaikkien oltava SKSK ry:n jäseniä. Jäsenyyden tulee olla voimassa kilpailuvuonna. Koiran on oltava rekisteröity Suomen Kennelliiton FI-, FIN-, ER- tai EJ-rekisteriin. Vuoden Nosework-kääpiösnautseri -kilpailussa kaikki värit ja sukupuolet sekä kaikki tasoluokat kisaavat keskenään. Kilpailuaika on kalenterivuosi. Kilpailuun osallistutaan täyttämällä kilpailulomake määräaikaan mennessä.

Vuoden Nosework-kääpiösnautseri on koira, jonka enintään viiden (5) koetuloksen perusteella yhteenlaskettu pistemäärä on suurin. Tasapisteissä lasketaan koirakon kisoissa saamat EHK-maininnat (erityisen hyvä koirakko). Jos maininnatkin menevät tasan tai niitä ei ole, lasketaan Vuoden Nosework-kääpiösnautseri -kilpailuun ilmoitettujen kokeiden yhteisaika, jolloin nopeimman yhteisajan tehnyt koirakko on Vuoden Nosework-kääpiösnautseri.

Valitettavasti kokeissa tehdyt ajat sekä EHK-maininnat eivät näy toistaiseksi Kennelliiton järjestelmässä, joten valmistaudu lähettämään tarkastamista varten kopio kisakirjan merkinnöistä.

Vuoden Nosework-kääpiösnautseri -kilpailun pisteet

Kilpailu käydään viiden eri kokeen tuloksilla sekä mahdollisilla sijoitusten tuomilla lisäpisteillä.

Kilpailuun voi ilmoittaa kaikista etsintämuodoista (osioista) koostuvan kokeen tulokset ja/tai yhdestä etsintämuodosta koostuvan kokeen tulokset.

Peruspisteet

Kokeesta saaduista lopullisista pisteistä vähennetään koiran kokeessa saamat virhepisteet.

Esim. tulos 100 p – 3 vp = 97 p

Kertoimet

1-luokan pisteet lasketaan ilman kerrointa

2-luokan pisteiden kerroin: 1,2

3-luokan pisteiden kerroin: 1,4

Lisäpisteet sijoituksesta

Lisäpisteet jaetaan kaikissa luokissa

Sija 1: 5 pistettä

Sija 2: 3 pistettä

Sija 3: 1 piste

Mikäli koirakko voittaa Suomen mestaruuden, on koira automaattisesti Vuoden Nosework-kääpiösnautseri.

Esimerkki pisteiden laskusta: Koira on saanut ykkösluokasta 100 pistettä, 0 virhepistettä ja sijoittunut ensimmäiseksi (100×1+5=105 p). Toisessa ykkösluokan kokeessa on saanut 100 pistettä, 2 virhepistettä, sijoittunut neljänneksi ja vaihtanut luokkaa (98×1+0=98 p). Kolmannessa kokeessaan koira on saanut kakkosluokasta 75 pistettä, 0 virhepistettä ja sijoittunut kolmanneksi (75×1,2+1=91 p). Pisteet yhteenlaskettuna 294 p.

Voittajalle luovutettavan palkinnon on lahjoittanut Aija Hakola, Super Play’s Gipsy King ”Lukan” muistoksi.

Säännöt päivitetty 24.11.2022/Suomen Kääpiösnautserikerho ry:n hallitus
Säännöt astuvat voimaan 1.1.2023 ja koskevat vuoden 2023 koetuloksia