Slide
Kuva: Josefiina Niska
Slide
Kuva: Josefiina Niska
Slide
Kuva: Josefiina Niska

Vuoden Koiratanssi-kääpiösnautseri säännöt

Vuoden Koiratanssi-kääpiösnautseri -kilpailuun voi osallistua Suomessa virallisissa kokeissa kilpailleet koirakot. Omistajan tulee olla Suomessa vakinaisesti asuva ja Suomen Kääpiösnautserikerhon jäsen. Mikäli koiralla on useampi omistaja ja/tai ohjaaja, on kaikkien oltava SKSK ry:n jäseniä. Jäsenyyden tulee olla voimassa kilpailuvuonna. Koiran on oltava rekisteröity Suomen Kennelliiton FI-, FIN-, ER- tai EJ-rekisteriin. Vuoden Koiratanssi-kääpiösnautseri -kilpailussa kaikki värit ja sukupuolet sekä tasoluokat kisaavat keskenään. Kilpailuaika on kalenterivuosi. Kilpailuun osallistutaan täyttämällä kilpailulomake määräaikaan mennessä.

Vuoden Koiratanssi-kääpiösnautseri on koira, jonka enintään viiden (5) kilpailutuloksen perusteella laskettu pistemäärä on suurin. Tasapisteissä korkeammassa luokassa parhaimman tuloksen tehnyt koira voittaa. Jos tämäkin on tasan, katsotaan toiseksi paras tulos jne.

Vuoden Koiratanssi-kääpiösnautseri -kilpailun pisteet

Freestyle- ja HTM -sarjat kilpailevat samasta tittelistä ja koira voi kerätä pisteitä molemmista lajeista. Kilpailu käydään viiden kilpailun tuloksilla sekä kunniamainintojen/sertifikaattien ja SM-kilpailun tuomilla lisäpisteillä.

Peruspisteet:

Tulos ALO AVO VOI
Erinomainen

(26,00 – 30,00)

8 p. 12 p. 20 p.
Erittäin hyvä

(21,00 – 25,99)

6 p. 9 p. 15 p.
Hyvä

(17,00 – 20,99)

4 p. 6 p. 10 p.
Tyydyttävä

(10,00 – 16,99)

2 p. 3 p. 5 p.

 

Lisäpisteet:

Kunniamaininta ALO +1 p, AVO +3 p
SERT +5 p
Osallistuminen SM-kilpailuihin +2 p, sijoittuminen SM-kilpailussa 1. +20 p, 2. +15 p, 3. +10 p, 4. +5 p.

Jos koirakko voittaa Suomen mestaruuden, on koira automaattisesti Vuoden Koiratanssi-kääpiösnautseri.

Säännöt päivitetty 4.3.2021/Suomen Kääpiösnautserikerho Ry:n hallitus